Vattna krukor och amplar

Vattna krukor och amplar

Det är ju inte det svåraste trädgårdsarbetet att vattna krukor och amplar, men det är viktigt att vattna rätt för att blommor och växter ska vara friska och starka.

De flesta växter tycker om fuktig jord som vattnas regelbundet utan att bli för blöt. Vissa växter föredrar däremot mycket torrare förhållanden. Några växter kan överleva att torka lite grann medan andra föredrar att torka ut rejält. Försök ta tiden och lista ut vad var och en av dina växter behöver så att du inte övervattnar dem.

Det är viktigt att hålla koll på fuktighetsnivån. Ibland luras man av att det övre jordlagret i krukan är torrt. Gräv lite djupare för att kontrollera om jorden längre ner fortfarande är fuktig.

När du vattnar växterna ska du bara vattna jorden, inte bladen. Vattnet ska ju ta sig hela vägen ner till växternas rötter.


Vattna med lång räckvidd

När du behöver vattna amplar som är svåra att nå kan en stav  underlätta jobbet så du slipper sträcka dig. Stavar kan även användas för att punktvattna växter och vattna krukor på marken så att du slipper böja dig.


EasyDrip bevattningssystem

Vårt nya EasyDrip bevattningssystem är det ultimata, krångelfria sättet att vattna alla krukor och korgar. Systemet är dessutom enkelt att installera.  Kopplar du sedan ihop ett EasyDrip bevattningssystem med en av våra intelligenta kontroller kan du vattna din trädgård automatiskt varje dag när det passar dina växter.

Med Hozelock Molnet kan du till och med vattna din trädgård från mobilen (IOS och Android) och uppdatera ditt bevattningsschema om väderleken ändras.


Långvarig bevattning

Kom ihåg att ge växter tillräcklig och långvarig bevattning. En bra mätare för om de har fått tillräckligt mycket vatten är när man ser vatten i botten av krukan eller ampeln. Om man endast vattnar ovanpå marken kommer rötterna bara att växa lite. En djupgående bevattning säkerställer att hela jorden får vatten och uppmuntrar rötterna att växa längre ner. Detta i sin tur kommer att göra plantan starkare och friskare.

Om du inte vill stå och passivt vänta medan dina växter blir ordentligt blöta kan du överväga att använda en produkt ur Hozelocks sortiment med flödesreglering och låsmekanismer.

Våra Flexi-Spray och Ultra Twist kommer båda med dessa funktioner och kan placeras i en mängd olika positioner för att nå dina växter.

Kommentarer inaktiverade.