Vattna gräsmattor

Vattna gräsmattor

Med Hozelocks bevattningssortiment är det enkelt att vattna din gräsmatta och få perfekt grönt gräs. Alla produkter har utformats av trädgårdsexperter för trädgårdsarbetare så att du ska få optimalt resultat varje gång.

Hozelocks sprinkler kan vattna ett antal olika former och storlekar på gräsmattor, från små och runda till större rektangulära. Det finns en sprinkler för alla.


Täcker det Område

När du väljer en sprinkler ska du se till att den täcker det område du vill vattna. Vår sprinkler kan vattna ytor från 79 m² upp till 450 m² beroende på vilken du väljer. Man kan enkelt ta reda på hur stor ytan är genom att räkna stora steg (ungefär en meter) på längden och bredden på din gräsmatta. När du har fått två siffror multiplicerar du dem för att få en uppskattning av kvadratmeterytan.

Bredd x längd = area m²

Formen

När du väljer sprinkler är det bra att även titta på formen. Runda sprinkler ger en cirkelformad täckning medan rektangulära sprinkler kan vattna ett rektangulärt område.


Adjustment

Vissa spridare har inbyggda reglage som gör att du kan vattna endast de områden som behöver det i trädgården.

Genom att flytta reglagen närmare varandra eller längre ifrån varandra kan du välja vart vattenflödet riktas.

2986-adjust

 

Adjust-spike

Maintaining a sprinkler

Du håller din spridare i perfekt skick genom att följa några av tipsen nedan. Det säkerställer att din spridare fortsätter vattna år efter år.

Cleaning-holes-2972-2974-2975

1. Rengör spruthålen

Ta bort reglaget vid änden av din rektangulära spridare genom att skruva loss det och använd spetsen för att avlägsna smuts från spruthålen.

Grey-ring-2972-2974-2975

2. Dra åt kopplingen

Använd en skiftnyckel för att ta bort och dra åt hankopplingen. För att säkerställa driften innan du byter filter, kontrollera att den grå ringen är i rätt läge.

Cleaning-2972-2974-2975

3. Rengör filtret

Filtret skyddar motorn (i vattendrivna motorspridare). Genom att ta bort och rengöra filtret garanterar du att din spridare fungerar korrekt.

En spridare från Hozelock kopplar man enkelt ihop med resten av Hozelock-systemet och det fungerar sedan perfekt när man sätter på vattnet.

Skydda miljön- Tänk på att inte slösa vatten när du använder en Hozelock-spridare. Kontakta din vattenleverantör för lokala bevattningsföreskrifter.

Kommentarer inaktiverade.