Utrota ogräs

Utrota ogräs

De är ett urgammalt problem som alla trädgårdsarbetare står inför varje år … Ogräs! De irriterande och ovälkomna växterna som sprider sig som en löpeld och tar näring och utrymme från de växter du har valt ut.  Att dra upp ogräs för hand är den urgamla lösningen som vi alla har tagit till när vi ser de fruktade maskrosorna eller smörblommorna. Men man kan göra mer skada än nytta eftersom man rör upp jorden när man gräver i jorden med händerna eller en gaffel, och det kan leda till att vilande ogräsfrön lyfts upp till utan och börjar gro. Dessutom kan man få ont i ryggen eller i knäna när man drar upp ogräs för hand!

Vilka andra metoder finns det då för att utrota ogräset?


Hozelock Wonderweeder

Ogräsmedel är ett populärt alternativ och en av de största fördelarna med att använda ogräsmedel jämfört med att rensa ogräs för hand är att man inte rubbar jordytan eller kapar rötter vilket minskar risken för att frön gror eller att rötter breder ut sig.

Å andra sidan kan det bli dyrt i längden att köpa ogräsmedel, kemikalierna i produkterna är inte miljövänliga och det finns en stor risk att lösningen hamnar på andra växter i närheten.

Som väl är kan det lösas genom att använda Hozelock Wonderweeder. Precisionstratten gör att man kan spruta på medlet där det behövs och genom att den är 1 meter lång behöver man inte böja sig, inget mer ont i knän eller rygg!

4182-lifestyle


4184-GreenPower-lifestyle

Ogräsbrännare

Ett alternativ som har visat sig vara mycket säkrare och generellt billigare än kemikalier är elektrisk ogräsbekämpning. Green Power Thermal Weeder är ett nytt och säkert alternativ som avger en 600°C värmechock direkt på ogräset.

Det behövs bara 3 sekunders påföring på varje ogräs, det lämnar inte kvar några starka kemikalier, utgör ingen risk eller fara för omgivande växter och kräver inte dyra påfyllningar. Den är miljövänlig och värms upp på 45 sekunder.

Den är även tillräckligt lång så att du inte behöver böja dig, vilket skonar knän och rygg.


Hozelock Sprayer

Om du ska rensa en större yta från ogräs och det inte är lika viktigt med precision kan du fylla en Hozelock Sprayer med lämpligt bekämpningsmedel (se till att du doserar rätt) och snabbt påföra det på ytan.  Hozelock Sprayer finns i ett antal olika storlekar för behandling av större områden utan att man ständigt behöver fylla på.

Kommentarer inaktiverade.