Aquaforce

Produktkod: 1580

Partikelhanterande pumpar för filtrering, vattenfall och vattenvägar

Huvudfördelar:

 • Fiskskyddssystem – skyddar småfisk från att komma in i pumpen
 • Stor yta på höljet minskar tilltäppning av höljet och förbättrar vattnets renhet

Produktegenskaper

 • 1585
 • 1585

Utbudet av Aquaforce-filter och vattenfallpumpar har utvecklats för att vara robusta, problemfria och effektiva.

Självkylande system – motorerna har ett vattenkylsystem som ser till att pumparna hålls på en konstant temperatur vilket minskar risken för överhettning.

Keramiska lager – maximerar pumpens livslängd och tillsammans med tryckbrickor säkerställer att motorerna är extremt tillförlitliga.

Fiskskyddssystem – alla Aquaforce-pumpar har ett löstagbart fiskskyddssystem som tillåter att man minskar inloppet från 6 mm/10 mm till 2 mm för att förhindra att fisk kommer in i höljet.

Koniskt pumphjul – maximerar prestandan

Bärhandtag – integrerat bärhandtag för att enkelt lyfta pumpen in och ut ur dammen.

Aquatics-Pumps

Partikelhanterande pumpar för filtrering, vattenfall och vattenvägar

Aquaforce-case-illo

Hur fungerar Aquaforce?

Dammvatten sugs in genom gallret på höljet som filtrerar bort grova partiklar upp till 6 mm/10 mm i storlek (beroende på modell). Mindre partiklar ner till 2 mm i storlek kan avlägsnas genom att montera det medföljande fastspännbara finmaskiga filterfacket som ger bästa möjliga skydd för dammfiskar eftersom det hindrar dem från att komma in i pumpen.

Aquaforce har mycket större yta på höljet. Det här gör att det mesta av skräpet kan samlas in och pumpas till filtersystemet. Det innebär också att risken för tilltäppning av höljet minskar kraftigt så att det inte ständigt behöver rengöras.

Vanligaste installationen av Aquaforce:

Aquaforce-pumpar är särskilt lämpliga för att pumpa vatten till externa filter eller för användning i vattenfall eller vattenvägar med stort flöde där ett lågt behov av underhåll är av vikt.

För bästa resultat bör pumpen placeras i den djupaste delen av dammen och minst 200 mm under ytan. Detta säkerställer att man får bästa möjliga vattencirkulation i dammen och när den används som filtreringspump kommer dess partikelhanterande kapacitet att maximeras.

Aqua-Bioforce-withFish-illo

De större modellerna (6000, 8000, 12000 och 15000) har ett extra inlopp och flödesreglage. Det extra inloppet möjliggör användning av en avskiljare eller ett satellitfilter. Dessutom finns ett flödesreglage som möjliggör justering av vattenflödet till vattenfallet eller filtret. Man kan även reglera vattenmängden som tas från det extra inloppet.

Aquaforce-illo

Om en avskiljare används för att pumpa ytskräp till filtret, kommer flödesreglaget att justera balansen av vatten som tas från huvudhöljet och avskiljaren.

AForce-ana

De större Aquaforce-pumparna kan också fungera amfibiskt, vilket gör det möjligt att driva pumpen på land medan höljet förblir under vatten.

AForce-Satellite

Alternativt kan ett extrafilter fästas och placeras i ett ”dött” område av dammen om det finns ett, eller i en intilliggande mindre damm.

Omfattande tester har genomförts för att säkerställa pumparnas tillförlitlighet och en 3 års garanti erbjuds för alla modeller.

Aquaforce sätter riktmärket för oöverträffad prestanda och effektivitet när det kommer till flödeshastigheter och huvudhöjder.

Aquaforce-perf-data

 • Litres per hour

  1 000 l/t, 2 500 l/t, 4 000 l/t, 6 000 l/t, 8 000 l/t, 12 000 l/t, 15 000 l/t

 • Power Source

  Elnät

 • Pump Type

  Kombinationsfilter och pump

 • Pump Function

  Vattenrörelse

De senaste produkterna du har tittat på

... Well this is where they would be, but it looks like you have not viewed any products yet.